Yönlendiriliyorsunuz…

Estetik Diş Hekimliği

Estetik faktörlerin öneminin artmasıyla estetik diş hekimliğinin de önemi günden güne artmaktadır. Son zamanlarda bizlere başvuran hastaların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda dişlerinde minimal aşındırma yapılarak daha doğal görüntü elde etmeye çalışmaktayız. Doğalı takla edebilen (biyomimetik) materyallerle birlikte ileri restoratif teknikler ve koruyucu diş hekimliği uygulamaları sağlıklı, fonksiyonel ve estetik gülüşler yaratmamızı sağlamaktadır.

Estetik Kaygılar Nelerdir?

  •  Dişteki renk bozuklukları
  •  Hipokalsifikasyonlar
  •  Yüzey düzensizlikleri
  •  Çapraşıklık

Diş Beyazlatma

Dişlere diştaşı temizlik yapıldıktan sonra diş kendi renk tonu ortaya çıkmaktadır. Bu beyazlığın hasta beklentisini karşılamadığı durumlarda kimyasal veya ışıkla aktive olan beyazlatma jelleriyle dişler olduğundan daha beyaz hale getirilebilir. Beyazlatma etkinliği ve dişlerin üzerindeki renk tonları, kullanılan kimyasalın konsantrasyonu, tipi ve süresine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Beyazlatma yöntemleri dişlerin canlılılığına göre değişir. Yani kanal tedavili canlılığını yitirmiş bir dişte dişin içinden beyazlatma (intrakoronal beyazlatma) yapılırken canlı, doğal dişlerde extrakoronal dediğimiz dışardan müdahale ile beyazlatma yapılır. Hekimin müdahalesiyle yapılan beyazlatmaya office bleaching denir. Hastanın kendisinin uyguladığı beyazlatmaya home bleaching (ev tipi beyazlatma) denir.

Beyazlatma öncesi ağız içi muayenesindeki bulgular önemlidir. Minede hasar, aşınma, çatlak varsa, diyeti çekilmesine bağlı kök yüzeyleri açığa çıktığı durumlarda, kök yüzeyinde aşınmalar varsa, dişlerde hassasiyet varsa ve son olarak florozise bağlı renklenmelerde beyazlatma tavsiye edilmez.

Beyazlatma tedavisi hastanın ağız hijyeni, sigara-çay-kahve tüketimine bağlı olarak geri dönüşümü olan bir işlem haline gelmektedir.

Porselen Çeşitleri, Neye Göre Kime Göre?

Porselen bir çeşit seramik olup yüksek ısılarda fırınlanarak seramiğin porselene dönüşümü sağlanan bir malzemedir.

Diş hekimliğinde porselen diş dediğimizde 2 kategori vardır:

  •  Metal destekli porselenler: metal bir alt yapı üzerine el işçiliğiyle işlenen porselen dişlerdir. Tek diş kaplama, çok üyeli köprü kaplama dişler için kullanılabilir
  •  Estetik porselenler: içinde metal olmayan porselen tipleridir. Zirkonyum dişler, e-max porselenler estetik dişlerdir.